Kirjoitettu 31.10.2017


Ruma, ahdistava pesuainehylly

Oletko koskaan pohtinut suihkussasi olevaa pesuainehyllyä? Siinä majailee todennäköisesti 5-20 erilaista shampoota, hoitoainetta, vartalonpesuainetta, sheivausainetta ynnä muuta. Takaosaan on mahdollisesti jäänyt muutama purkki, joita et ottanutkaan aktiiviseen käyttöön. Lähes loppuunkäytetyt - tai vedellä jatketut - aineet tippuilevat ja ehkä ärsyttävätkin jossain alitajunnassa.

Mitä jos kertoisin, että sinä pärjäät vallan mainiosti vain 1-4 erilaisella tuotteella. Kuvittele hetki, miltä hylly näyttäisi jos siinä olisi vain neljä purkkia.

Luonnonkosmetiikan näkökulmasta hiuksesi tarvitsevat vain miedon shampoon tai omatekoisen sooda/hunaja/sitruunaseoksen. Hiusten pesuväliä on mahdollista harventaa radikaalisti, kun siirtyy "myrkyistä" luonnollisempiin vaihtoehtoihin. Iholle riittää usein pelkkä vesipesu, mutta halutessaan voi käyttää hellävaraista organic-pesuainetta tai -saippuaa.

Vaikka jätämme luonnonkosmetiikka-aspektin syrjään, et siltikään tarvitse muutamaa perustuotetta enempää. Näitä voivat olla esimerkiksi shampoo, hoitoaine ja vartalonpesuaine. Näillä pääsee jo pitkälle.

Shampoo ja vartalonpesuaine riittävät.

Vinkki! Kerää kaikki pesuaineet yhteen kasaan. Poista ensiksi tyhjät tai vedellä täytetyt. Valitse tuotteet, joista pidät eniten ja ennenkaikkea: mitä käytät eniten. Siirrä erilliseen kasaaan ne tuotteet, jotka jäivät käyttämättä kokonaan. Tuskin tulet niitä jatkossakaan käyttämään, joten lahjoita ne eteenpäin. Asettele suosikkituotteesi takaisin hyllyyn. Miltä se näyttää? Hylly on kenties ilmavampi, kauniimpi ja helppokäyttöisempi. Ei enää tippuilevia puolityhjiä purkkeja, tai käyttämättömiä kummittelemassa takana. Osta jatkossa uusia tuotteita vain tarpeeseen, pesuaineita ei ole välttämätöntä varastoida. Kokonaan uusien tuotteiden suhteen ole erityisen kriittinen: tarvitsenko tätä? Tulenko oikeasti tätä käyttämään?


Elämänhallinta

Vinkkejä, kuvia ja videoita rajoja rikkovasta elämänhallinasta - sellaisesta, jossa ei tarvitse pinnistellä ollakseen onnellinen.