Kirjoitettu 30.10.2017


Yhdellä repulla kuukauden reissu

Olen lähdössä tyttäriemme kanssa marraskuun ajaksi äitini luokse Vaasaan, välimatkaa on noin 550 km. Reissuun sisältyy myös muutaman päivän työmatka Tampereella. Siitä lisää myöhemmin.

Koska kuopuksemme kulkee vielä rattaissa, matkalaukun raahaaminen ei olisi kovin järkevää. Siksipä päädyin reppuun. Sinne olen pakannut noin viikon vaatteet meille kolmelle - ja ne riittävät koko kuukaudeksi, ilman että ostaisimme reissussa lisää vaatteita.

Yhdeksi viikoksi riittää aikuiselle kahdet housut, kolme paitaa, sekä 2x tai 3x alusvaatesatsi. Lisäksi tietenkin ne vaatteet, joihin reissuun lähdetään.

Omat vaatteeni.

Lapsetkaan eivät vaadi överipaljon varavaatetta. Meillä mukaan lähtee 2x lyhythihainen paita, 1x pitkähihainen paita, 2x sukkahousut, 2x housut, 1x huppari sekä 5x alusvaatesatsi. Sekä reissupäivän vaatteet.

Toisen tytön vaatteet. Molemmille tulee saman verran vaatteita mukaan.

Tämä määrä mahtui kivuttomasti normaalikokoiseen reppuun. Tarkalleen ottaen näitä ei tarvinnut pakata isoon taskuun, vaan ne menivät näppärästi etutaskuun. Tilaa jää siis kameralle, tietokoneelle ja muille tärkeille tavaroille.

Matkan aikana pesen pyykkiä hiukan useammin kuin normaalisti, mahdollisesti neljän tai viiden päivän välein. Pyykkäysmäärä on kuitenkin niin kohtuullinen, että homma hoituu nopeasti kuivattamisineen ja viikkauksineen.

Vinkki! Seuraavan kerran, kun olet lähdössä matkalle, mieti kolme asukokonaisuutta, joita haluat matkallasi pitää. Valitse kahdet housut, joihin voit yhdistellä kolmea tai neljää eri paitavaihtoehtoa. Huom! Matkan ajan voi olla miellyttävämpää pitää yllään joustavaa ja/tai hiukan löysempää vaatetta. Ota maltillisesti asusteita, esimerkiksi yksi huivi, kahdet korvakorut, kaksi hiuskoristetta - näitä voit yhdistellä asukokonaisuuksien kanssa. Selvitä pesumahdollisuus matkakohteessa.


Elämänhallinta

Vinkkejä, kuvia ja videoita rajoja rikkovasta elämänhallinasta - sellaisesta, jossa ei tarvitse pinnistellä ollakseen onnellinen.