Kirjoitettu 29.10.2017


DIY-ohje: nojatuolin verhoilu

Huonekalujen verhoilu on yllättävän helppoa. Nappaa tästä pikaohjeet verhoiluprojektiin!

Ps. Paras vinkki, jonka voin antaa: ota kaveri mukaan tekemään. Pientä ajatustyötä vaativa verhoilu sujuu kivuttomasti, kun viisaat päät lyödään yhteen.

1. Valitse VERHOILUkangas – kankaan tulee kestää istumista.

2. Kangasta tarvitsee noin 4 metriä nojatuolin mallista riippuen – selvitä tarkka menekki mittaamalla sivuosat, selkänoja, istuintyyny, alarakenteet. Muista myös 5-10 sentin saumavarat.

3. Jos mahdollista, irrota nojatuolin osat toisistaan ruuvinvääntimellä.

Aloita irrotamalla jalat.

Etene pohjan rakenteisiin.Viimeisenä laidat.

4. Käytä talttapäistä meisseliä ja pihtejä apuna, kun irrotat vanhan kankaan niittaukset. Tee se varoen, sillä tarvitset vanhat palaset kaavoiksi.

5. Älä irrota kaikki kankaita kaikista osista heti, vaan yksi osa kerrallaan. Palaset sekoittuvat helposti, ja myös esimerkiksi saumakohdat unohtuvat mikäli niitä ei merkkaapurkuvaiheessa.

6. Ratko saumat varovaisesti auki ratkojalla tai pienillä saksilla. Käytä esimerkiksi hakaneulaa muistutuksena saumakohdasta ja -suunnasta.

7. Silitä irrotettu kangas.

8. Kiinnitä vanha palanen nuppineuloilla uudelle kankaalle, ja piirrä tussilla ääriviivat. Muista noin yhden sentin saumavara. Asettele sekä uusi että vanha kangas oikea puoli alaspäin (tämä on tärkeää, jotta saat oikeansuuntaiset palaset).


9. Ompele mahdolliset saumat kiinni, ja naulaa/niittaa palanen nojatuolin osaan kiinni. Jos haluat laittaa taskun tai muun yksityiskohdan, ompele se ennen niittausta kiinni.

Toinen laita valmiina.

Veikeä vinotasku.

10. Toista kohdat 4.-9. kaikista osista.

11. Runko-osat on helpoin osuus: leikkaa vaadittavan pituinen ja levyinen suikale muutaman sentin saumavaralla, ja niittaa se paikoilleen.

Vanhassa verhoilussa oli lattiaan sakka oleva helma, uuteen jätin sen pois jotta tekemämme puujalat tulisivat kanuiisti esille.12. Istuintyyny kannattaa tehdä vetoketjullisena. Toteuta se tavallisen tyynyn tapaan, mutta tee siitä astetta napakampi.

13. Napituksia varten selkänojasta löytyy reiät valmiina. Pujota pitkähkö lanka napist, solmi se, ja pujota etupuolelta reikään. Käytä virkkuukoukkua tai pihtejä apuna napituksessa. Kiristä ja solmi.


14. Kasaa tuoli samoin kuin purkaessa.

Ennen...

Jälkeen!


15. Nauti uudesta nojatuolistasi, joka on paitsi ekologinen, myös edullinen! Meidän nojatuolille jäi kokonaisuudessaan hintaa 45 euroa.


Elämänhallinta

Vinkkejä, kuvia ja videoita rajoja rikkovasta elämänhallinasta - sellaisesta, jossa ei tarvitse pinnistellä ollakseen onnellinen.